Jobs

1. Welke is de exacte naam van de functie en het statuut ervan?

Het gaat hier om een arbeider, met een arbeiderscontract voor een deeltijdse of voltijdse betrekking.

2. Tot welke divisie behoort deze functie?

Deze hoort bij onze afdeling slager spekslager:
Vlees versnijden, bereidingen maken volgens recept en hygiënenormen.
Klanten bedienen, helpen bij Filip presenteren van vers vlees, meehelpen bereiden charcuterie, bijstaan voorbereiden panklaar,…

3. Is de vacante functie een nieuwe functie of gaat het hier om een vervanging?

Het gaat hier om een vervanging met het oog op de verdere uitbreiding van ons bedrijf en een goede samenwerking in het team.

4. Welke zijn de precieze verwachtingen van deze functie in termen van resultaten?


Met andere woorden, welke is de toegevoegde waarde van de functie met betrekking tot de resultaten van de divisie en van het bedrijf ?

5. Welke zijn de precieze acties en verantwoordelijkheden van deze functie met het oog
op het bereiken van de verwachte resultaten, zoals hierboven omschreven?

  • Versnijden van vlees
  • Charcuterie helpen maken en afwerken
  • Voorbereiden panklaar.
  • Het maken van gehakt en worst
  • Klanten bedienen.
  • Producten maken volgens recept.
  • Toonbank vullen en etaleren.
  • Veiligheid van machines gebruiken.
  • Goed kunnen samenwerken en overleggen met collega's.
  • 6. Welke technische bekwaamheden zijn er vereist om deze functie met succes te kunnen vervullen?

    Ervaring of diploma beenhouwer mag maar hoeft niet.

    7. Welke ervaring is er gewenst voor deze functie?

    Ervaring in de voeding en werken met een mes of de wil om het te leren.
    Motivatie en teamgeest is wel van groot belang.

    8. Welk is het belang van teamgeest en van de coördinatie van de verschillende taken die met deze functie te maken hebben?

    Dit is vitaal. Er is een totale samenwerking met de collega's over de werkverdeling, creëren van nieuwe producten, opruimen, opkuisen, bestellingen klaarzetten, producten maken, elkaar helpen,…

    9. Welke zijn de professionele, de persoonlijkheids- en gedragskwaliteiten vereist om succes te hebben in deze functie?

    Professionele: Persoonlijkheids- en gedragskwaliteiten:

    10. Welke impact kan een goede of een slechte beslissing, genomen in deze functie hebben op het geheel van het bedrijf?

    11. Hoe wordt bij ons het werk georganiseerd?

    De werknemer heeft een vast uurrooster,
    Weekendwerk is gelijk aan een andere vaste vrije dag in de week.

    12. Welk beloningssysteem is er globaal gezien voorzien voor deze functie?

    Een salaris van een arbeider wordt voorgesteld waarvan het bedrag varieert in functie van uw leeftijd, ervaring en resultaten of diploma die u in het verleden heeft behaald.

    13. Welke andere eventuele voordelen zijn er voorzien op het vlak van beloning?

    14. Wat is er voorzien en hoe wordt de integratie aangepakt in het kader van deze aanwerving?

    De opleiding start samen met Filip.
    Kennismaking met de producten, gebruik en veiligheid van machines, manier van werken , weegschalen, kassa en de klanten.
    De juiste versnijdingen en bereidingen gebeurd samen met een ervaren persoon
    Opleiding van bedienen klanten samen met een ervaren verkoopster tot alles vlot verloopt.
    Opleiding van het maken van producten en het volgen van recepten, samen met een ervaren persoon.

    15. Biedt de vacante betrekking een mogelijkheid om verder te evolueren binnen het bedrijf?

    Uw creativiteit en uw persoonlijke ambitie verder uitbouwen.
    Meer verantwoordelijkheid.
    We zoeken jonge ambitieuze mensen, we zijn er ons ook van bewust dat we hen een toekomst moeten bieden en niet gewoon "werk".